Ilari Pätilä: Jääkauden veteraanit - näyttely

Dáhpáhusa namma: Liminganlahden luontokeskus

Áugu: 02.09.2019 dii 10:00 - 11.10.2019 dii 16:00

19.10.2019 4 ° Biegga 2.21 m/s Balvái forecast.io

Dáhpáhusa govvádus

Promo mammut

Liminganlahdella nykyään esiintyvät lintulajit olivat jo olemassa viime jääkausien aikana, joten nämä linnut varsin suurella todennäköisyydellä kohtasivat useita jääkauden jättiläisiä, kuten mammutteja, villasarvikuonoja sekä luolaleijonia. Samalla nämä suuret eläimet pitivät laajaa mammuttiaroa yllä muille eläimille, kuten linnuille. Jääkausien loputtua useimmat jättiläiset hävisivät, mutta useimmat linnut selvisivät. Näyttelyn avulla voimme kurkistaa menneisyyteen, ja pohtia kuinka nykyisin elävät lintulajit elivät jättiläisten keskellä. Kenties jääkausia kestäneiltä veteraaneilta voisi oppia jotain.

Ilari Pätilä on 19-vuotias Oululainen, joka opiskelee nykyisin geologiaa Helsingin yliopistossa. Linnut, muinainen elämä, sekä niiden piirtäminen on aina ollut hänelle valtava kiinnostuksen kohde, ja näiden kolmen laittaminen yhteen on ”kerta kaikkiaan maagista”. Ja mikä sen parempi kuin sijoittaa kuvat Liminganlahdelle, joka on Ilarin suosikkeja lintupaikkojen joukossa.

Sajádat

Boahtinrávvagat
Čujuhit

Rantakurvi 6, Liminka, Suomi

Gielda

Liminka

Ordnejeaddji

Ordnejeaddji

Liminganlahden luontokeskus

Oktavuođadieđut

Liminganlahden luontokeskus Rantakurvi 6 91900 Liminka +358408321781 liminganlahti@metsa.fi

Lassidieđut

Lassidieđut

Näyttely avoinna lokakuussa päivittäin klo 10-16.

Geavahat diehtočoahkuid (cookies) geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihkaid čohkkemii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami.

x