Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

MIELEN KUVIA valokuvanäyttely Ylläksellä

Govva: Heikki Willamo

Valokuvaaja, kirjailija Heikki Willamon luontokeskusten yhteisnäyttelyn Kellokkaan tiloissa on esillä Metsä minussa -osio, jossa korostuu tiheä, hämärä ja salaperäinen eteläsuomalainen vanha metsä.

Heikki Willamon näyttely ”Mielen kuvia - valokuvia eläimistä” vierailee kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. 1.6.2021 avautuvassa luontokeskusten yhteisnäyttelyssä Hetassa, Pallastunturilla ja Ylläksellä esitellään kolme erilaista näyttelykokonaisuutta, joihin pääsee tutustumaan maksutta aina lokakuun loppuun asti.

Eläimet ovat kiinnostaneet minua aina, jokainen omana erityisenä yksilönään, mutta myös laajemmin suhteessa ihmiseen ja omaan mielenmaisemaani. Katson eläintä tietoisena historiasta, siitä vuosituhansien mittaisesta jatkumosta, jossa eläimet ovat olleet läsnä niin arjessa kuin tarinoissa ja myyteissä. Eläimet ovat valokuvaamiseni lähtökohta.

"MIELEN KUVIA - valokuvia eläimistä" koostuvat kolmesta itsenäisestä osasta: Metsä minussa Ylläksellä, Mielen kuvia Pallaksella ja Taivassyntyiset Hetassa. Ne käsittelevät teemoja, jotka ovat minulle valokuvaajana läheisimpiä: kotiseutuni vanhoja metsiä, eläimiä ja suhdettamme niihin sekä kaikuja kivikautisesta kalliotaiteesta ja myyteistä noiden ikivanhojen kuvien takana. Ihminen on tehnyt kuvia eläimistä yli neljänkymmenentuhannen vuoden ajan. Juuri nyt olen tuon pitkän ketjun viimeisin lenkki, mutta jälkeeni tulee uusia - eläimet eivät lakkaa askarruttamasta ihmismieltä.

Kellokkaan näyttelyssä ”Metsä minussa” -osio perustuu Willamon samannimiseen, syksyllä 2021 ilmestyneeseen kirjaan. Willamon sielunmaisemaa kuvaa eteläsuomalainen vanha metsä – tiheä, hämärä ja salaperäinen. - Valokuvaajana minua viehättää niukkuus ja peitteisyys. Metsässä kätken mielelläni asioita oksiston ja runkojen taa tai pimeän peittoon, valokuvaaja jatkaa.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturintie, Äkäslompolo, Suomi

Kolari

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas kellokas@metsa.fi p. 0206 397039 Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas →

Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!