Geavahat diehtočoahkuid geavaheaddjivásáhusa buorideapmin ja geavahanstatistihka čoaggimii. Joatkimiin siidduid geavaheami dohkkehat diehtočoahkuid geavaheami. Loga lasi.

x

Luonnon inspiroimaa - Asta Siuruan taidehuovutuksia

Govva: Asta Siurua

Asta Siurua, huovuttajan tarina

Olen taidehuovuttaja Yli-Iistä. Taideharrastukset ovat aina kuuluneet elämääni, varsinkin öljyvärimaalaus ja piirtäminen. Huovutus tuli elämääni lampaiden myötä ja kun pankkityö v. 2000 loppui, täyttyi elämäni taiteesta ja huovutuksesta = taidehuovutuksesta.

Päätuotteitani ovat seinätekstiilit, mutta tilauksesta valmistan myös muita sisustustuotteita ja asusteita. Omia tuotteitani markkinoin näyttelyiden, messujen ja muutaman myyntipaikan kautta ympäri maata. Ulkomailla huopiani on ollut esillä mm. Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa yhteisnäyttelyissä Huopayhdistys Filtin kautta. Valmistan huopani pääosin suomenlampaan villasta märkähuovuttamalla rullaustekniikalla. Apunani pajalla on rullauskone, joka mahdollistaa suurten tekstiilien valmistuksen ja pienimuotoisen sarjatuotannon. Seinätekstiileihin saan aiheet etupäässä luonnosta ja sen ihmeellisistä ilmiöistä. Huovutus antaa teoksiini pehmeää maalauksellisuutta ja värien harmoniaa olivatpa ne realistisia tai vähän tyylitellympiä sommittelultaan ja toteutustavaltaan.

  Huopa lämpöinen, kätkee sisälleen
  luonnon runsauden, sen voiman – kauneuden.
            Asta Siurua

Syötteen luontokeskus, Erätie, Pudasjärvi, Suomi

Pudasjärvi

Syötteen luontokeskus

Puhelin: 020 639 6550 Erätie 1, 93280 Syöte syote(at)metsa.fi https://www.luontoon.fi/syotteenluontokeskus

Syötteen luontokeskus →